۱۳۹۱ اسفند ۱۸, جمعه

بازرسان ناظر بر بازار تهران دو ماه حقوق نگرفته‌اند









در ۲ ماه گذشته ۳۵۰ بازرس وزارت صنعت، معدن وتجارت که قسمت عمده‌ای از بازرسی‌ها و نظارت بر بازار تهران را به عهده دارند، حقوقی دریافت نکرده‌اند.
در همین رابطه یکی از بازرسان این وزارت خانه به ایلنا گفت: حدود ۳۵۰ نفر نیروی تحصیلکرده از نیمه دوم سال ۸۷ از طریق شرکت تامین کننده نیروی انسانی نگار سبز وارد سازمان بازرگانی تهران شدند و در فروردین سال ۹۱ طبق مصوبه معاونت نیروی انسانی رئیس جمهوری با حذف این شرکت پیمانکاری همه این بازرسان هم اکنون با وزارت معدن صنعت و تجارت قرار داد مستقیم منعقد کرده‌اند.
او با تاکید بر اینکه این بازرسان از سوی وزارت بازرگانی برای نظارت بر کسبه و اصناف در تمام کشور تعیین شده‌اند، افزود: بیش از دو ماه است که این تعداد بازرس علاوه بر حقوق، عیدی خود را نیز دریافت نکرده‌اند.
این کارگراضافه کرد: علاوه بر آن، هنوز حق طرح تشدید از بازرسی واحد‌های صنفی که رقمی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر کارگر است نیز از سوی این شرکت پیمانکاری پرداخت نشده است.

دو فعال مدنی در شهرستان تکاب بازداشت شدند









 علی هدایتی و یدالله دشتی از فعالان – مدنی ساکن تکاب توسط اداره اطلاعات این شهر دستگیر و مورد بازجویی قرار گرفتند.
به گزارش اویان نیوز، پس از بازداشت این دو فعال مدنی، منزل و مغازه‌های ایشان نیز مورد تفتیش قرار گرفته و کیس کامپیوتری و کتابهای به زبان ترکی ضبط گردیده است.
گفتنی است پس از حضور فعالین سیاسی و مدنی تکاب در دیدار تیمهای تراکتور سازی تبریز و الجزیره امارات فشار بر فعالین این شهر افزایش یافته و حدود ده تن از فعالین این شهر به اداره اطلاعات احضار شده‌اند.

قوچانی خبر توقیف آسمان، مهرنامه و تجربه را تکذیب کرد









محمد قوچانی، سردبیر نشریه مهرنامه با تکذیب خبر توقیف نشریات آسمان، مهرنامه و تجربه گفت: به صورت طبیعی توقف و یا ادامه انتشار این نشریات بر عهده مدیران مسئول آن‌ها است.
محمد قوچانی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره خبر توقیف نشریات مهرنامه، آسمان و تجربه گفت: تا این لحظه از سوی هیات نظارت بر مطبوعات و یا دادستانی هیچ نامه‌ای دال بر توقیف نشریات به دفتر این مجلات نرسیده است.
سردبیر مهرنامه با بیان اینکه به صورت طبیعی توقف و یا ادامه انتشار این نشریات بر عهده مدیران مسئول آن‌ها است، گفت: بنابراین خبر توقیف این سه نشریه را تکذیب می‌کنم.
قوچانی با بیان اینکه توقیف مطبوعات و نشریات طبق قانون روندی مشخص دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه این سه نشریه هرکدام ساختاری جداگانه و مدیران مسئولی مجزا دارند و طبق روال قانونی باید برای توقیف آن‌ها با مدیران مسئول هریک مکاتبه شود، انتشار خبر توقیف همزمان این سه نشریه با هم نمی‌تواند خبری دقیق باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، سایت‌های خبری، عصر امروز خبر از توقیف همزمان این سه نشریه داده بودند.

گزارشی تکان‎دهنده از وضعیت جنگل‎های ایران









 جنگل‌های ایران حال و روز خوشی ندارند و در معرض نابودی هستند. هر روز هزاران اصله درخت در جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده قطع می‌شوند و در۵۰ سال اخیر یک‌سوم جنگل‌های ایران نابود شده‌اند. بر اساس نظر کار‌شناسان و مسئولان در این سال‌ها بین شش تا ۱۲ میلیون هکتار جنگل طبیعی و ۲ / ۵ میلیون هکتار جنگل دست‌ساز از بین رفته‌اند.
بنا به گزارش روزنامه حمایت، در حقیقت از آنجایی که سازمان‌های متولی، این عرصه‌های گرانب‌ها را هیچ نهاد و وزارت خانه‌ای جدی نمی‌گیرند، موجب شده مدیران این سازمان‌ها هم اعتماد به نفس لازم را برای اجرای وظایف خود براساس اصل ۵۰ قانون اساسی نداشته باشند. تاکید رهبر انقلاب بر جلوگیری از تصرف غیر قانونی روز گذشته همزمان با روز درختکاری رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت شکل گیری عزم و اراده راسخ برای جلوگیری از تصرف غیر قانونی مناطق اطراف شهرهای بزرگ تاکید کردند.
مرگ و میر ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های غرب
آنطور که رییس انجمن جنگلبانی ایران می‌گوید: هم اکنون جنگل‌ها در معرض تهدید و تخریب قرار دارند و از این میان ۸۰ درصد عوامل تاثیرگذار تخریب جنگل‌های کشور فرابخشی است. دکترهادی کیادلیری می‌گوید: حدود ۹۰ درصد کشور در مناطق خشک و نیمه خشک با موقعیت جغرافیای و شرایط حساس قرار دارد، بنابراین سازمان‌ها، نهاد‌ها، مسئولان و مردم باید با جدیت بیشتری در حفظ منابع طبیعی و جنگل‌های طبیعی بکوشند. رییس انجمن جنگلبانی کشور وضعیت جنگل‌های کشور را نامطلوب عنوان می‌کند: در چند سال اخیر با مرگ و میر دسته جمعی درختان در حدود ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های غرب، خشکیدگی بلوط‌ها و شاه بلوط‌های گیلان رو به رو شده‌ایم. رییس جامعه جنگلبانی ارزشیابی نکردن صحیح منابع طبیعی و به ویژه جنگل را یکی دیگر از این عوامل تخریب جنگل‌ها معرفی می‌کند: براساس یک تحقیق دانشگاهی، ارزش یک توده جنگل در حفظ آب ۳۰۰ میلیون دلار، گردشکری ۴۰ میلیون دلار و چوب ۲۰ میلیون دلار مشخص شده که درصورت ارزش گذاری صحیح بر روی منابع طبیعی دیگر مدیران بر روی چوب هدفگذاری نخواهند داشت.
مهم‌ترین دلیل نابودی جنگل‌های کشور تغییر کاربری آنهاست
در این میان دکترمحمد درویش عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مرتع معتقد است: تغییر کاربری ابتدا در دامنه‌های جلگه‌ای اتفاق افتاد. کشاورزان این مناطق را به اراضی کشاورزی تبدیل کردند، اما با افزایش رفاه مردم و رشد شهرنشینی این اراضی به خانه، ویلا و شهرک‌های ویلایی تبدیل شدند.
تخریب جنگل‌ها توسط دولت اخیرا شدت گرفته است
هر چند دلایل تخریب جنگل‌ها قابل تامل است اما بی‌مهری مسئولان هم در این امر تاثیر به سزایی دارد. به گفته رییس سازمان محیط زیست در طول جلسات هیأت دولت حتی یک بار درباره مفهوم توسعه پایدار بحث نشده و مکرراً دولتمردان به تصریح یا تلویح حفظ محیط زیست را مزاحمی در مسیر توسعه می‌دانند عجیب نیست که مساحت کل جنگل‌های ایران در چهل سال گذشته به یک سوم کاهش پیدا کرده است. همچنین در این خصوص دکتر اسماعیل کهرم، پدر علم محیط زیست نیز با اشاره به اینکه نیمی از جنگل‌های ایران در ۳۰ سال گذشته نابود شده و به ۱۲ میلیون هکتار رسیده نقش دولت را در این تخریب مؤثر می‌داند و معتقد است: میزان برداشت پایدار از جنگل‌ها باید ۳ / ۲ میلیون متر مکعب باشد، اما دولت شش میلیون متر مکعب از جنگل‌های هیرکانی شمال کشوررا که دست کم سه میلیون سال قدمت دارند، برداشت می‌کند.
حضور دام در جنگل فاجعه است
بر اساس بند یک ماده شش مصوبه صیانت از جنگل‌های شمال هیأت وزیران، سازمان جنگل‌ها و مراتع موظف بود تا سال ۱۳۸۸ بیش از سه میلیون واحد دامی را از جنگل‌ها خارج کند. اما این مصوبه در مهلت مقرر تحقق نیافت و حتی با تأخیری چندین‌ساله هم بعید است به طور کامل اجرا شود. امید می‌رفت با اجرای دقیق طرح صیانت از جنگل‌ها و خروج دام‌ها، یکی از عوامل مؤثر نابودی جنگل‌ها از میان برود اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد. اما دکتر محمود احمدی‌نژاد در اظهاراتی که حدود یک ماه پیش در صحن علنی مجلس مطرح کرد از محدودیت استفاده دامداران از جنگل‌ها انتقاد کرد و افزود: زمانی که این محدودیت‌ها اعمال می‌شد استدلال مسئولان این بود که دام می‌رود به جنگل و جنگل را تخریب می‌کند در حالی که بهترین حافظان جنگل دامداران هستند و اگر ما این ۱۴ میلیون هکتار جنگل را به آنان برگردانیم بیش از ۱۴ هزار شغل ایجاد می‌شود. البته کار‌شناسان بسیاری نسبت به این اظهار نظر رییس جمهور در خصوص ورود دام به جنگل واکنش نشان داده می‌گویند اظهارات رییس جمهور درباره واگذاری جنگل‌ها به دامداران با تمام قوانین، مصوبات و چشم اندازهایی که تاکنون برای حفاظت از جنگل‌ها وجود داشته مغایرت دارد و در صورت اجرایی شدن آموزه‌های یک قرن متخصصان و منابع طبیعی را هدر می‌دهد.
تخریب سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های کشور
حالا همه این عوامل دست به دست هم داده‌اند تا در ۵ دهه اخیر به‌طور متوسط سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های کشور تخریب شود یا کیفیت خود را از دست بدهند و با کاهش سطح جنگل‌ها در این دوره زمانی، از ۱۸ میلیون هکتار به ۱۴ میلیون هکتار کاهش بیم آن می‌رود که درآینده‌ای نه چندان دور بخش عظیمی از اراضی کشور تبدیل به بیابان شوند. به طوری که رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست می‌گوید: در ۵۰ سال اخیر نزدیک به ۳۰ میلیون هکتاراز اراضی کشور به نوعی تبدیل به بیابان شده است.
سرانه جنگل در ایران یک چهارم سرانه جهانی
آنطور که محمدی‌زاده می‌گوید: در حال حاضر، میانگین سرانه جنگل و فضای سبز در دنیا برای هر نفر هفت هزار متر مربع است اما این رقم در کشور ما هزار مترمربع یعنی نزدیک به یک چهارم سرانه جهانی است. دیگر قضاوت با شهروندان است.

سوختگی شدید یک کارگر در حریق ساختمان نوساز









حریق در یک ساختمان چند طبقه نوساز کارگر ۴۵ساله را به شدت مصدوم کرد.
بنا به گزارش خراسان، مدیر حوزه یک آتش نشانی مشهد با بیان این خبر افزود: روز گذشته وقوع حریق در یک ساختمان نوساز به آتش نشانی اعلام شد و بلافاصله ماموران به محل حادثه اعزام شدند.
مهدی رضایی افزود: در این حادثه کارگری بنا به عللی که در دست بررسی است دچار آتش سوزی و تمام اعضای بدنش دچار سوختگی شدید شد.
وی افزود: پس از بروز این حادثه کارگران حاضر در محل اقدام به خاموش کردن آتش کردند و ماموران آتش نشانی نیز پس از حضور در محل بقایای آتش را اطفا کرده و این کارگر را که به سختی دچار سوختگی بود برای انتقال به مراکز درمانی به ماموران اورژانس تحویل دادند.