۱۳۹۲ مهر ۱۸, پنجشنبه

لازمه کاهش اعدام در ایران، پذیرش مسئولیتی مشترک و جهانی است







دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به مناسبت دهم اکتبر روز جهانی مبارزه برای لغو حکم اعدام طی اطلاعیه مطبوعاتی خواهان اعمال اقدامات تنبیهی برای ایران از سوی تک تک کشورهای عضو شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: "مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران بر لزوم نظارت کشورهایی عضو “UNODC” که پروتکل اختیاری میثاق مدنی و سیاسی را پذیرفته اند؛ بر نحوه رفتار دولت ایران با مجرمان مواد مخدر تاکید می کند و خواهان مسئولیت پذیری این کشورها در کنترل حکومت ایران با استفاده از قطع کمک های مالی و لجستیکی به برنامه مبارزه با مواد مخدر ایران می باشد."
متن کامل این اطلاعیه مطبوعاتی که در وب سایت رسمی آن منتشر شده است به شرح زیر است:
همزمان با روز جهانی مبارزه برای لغو حکم اعدام، نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی ۲۲ صفحه ای (از اکتبر تا اکتبر) از افزایش ۹ درصدی اعدام در ایران خبر داده است. این در حالی است که از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی، که به دولت تدبیر و امید شهرت یافته است، تا به امروز نیز بیش از ۱۳۰ تن از شهروندان در ایران اعدام شدند.

بر اساس گزارش اخیر نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۶۲ درصد اعدام ها در ایران مرتبط با جرائم مواد مخدر بوده است؛ اتهامی که سالانه صدها نفر را به کام مرگ می برد اما تقریباً هیچ گاه در رسانه های نزدیک به حاکمیت در خصوص نحوه محاکمه، دادرسی، صدور حکم اعدام و تجدید نظرخواهی متهمان این جرائم سخنی به میان نمی آید.

بر اساس این گزارش ۴۰ درصد اعدام ها در ایران از سوی قوه قضائیه اعلام نشده است و گروه های حقوق بشری اقدام به جمع آوری اطلاعات آن کردند که به طبع موجب مجهول ماندن اتهام ۷ درصد اعدام شدگان شده است. هم چنین جنسیت ۶۱ درصد اعدام شدگان نامعلوم است و از سوی دیگر هویت ۸۰ درصد از ایشان نیز نامشخص است. با نگاهی دقیق تر به این آمار که از اکتبر سال گذشته تا امروز به ثبت رسیده است می توان نتیجه گیری کرد که عدم شفافیت قوه قضائیه در صدور احکام اعدام برای متهمین، شبهات گروه های حقوق بشری در مورد عدم وجود دادرسی عادلانه را تقویت می کند.

از عوامل موثر قضایی در رشد اعدام ها در ایران می توان به وجود دایره وسیع جرائمی که منجر به صدور حکم اعدام می شود، اشاره کرد. ارتکاب جرائمی چون قتل، سرقت مسلحانه، تجاوز جنسی، جرائم سیاسی همچون محاربه و افساد فی‌الارض، جرائم عقیدتی (سب نبی، ارتداد، ادعای نبوت و امامت) جرائم اقتصادی (اخلال در نظام اقتصادی کشور) شرب خمر (پس از دوبار جاری شدن حد)، جرائم جنسی (لواط، مساحقه، زنای محصنه، زنا با محارم) جرائم مواد مخدر که شامل واردات، صادارت، تولید، ساخت، توزیع یا فروش هر نوع مواد مخدر، محرک، صنعتی و موارد خاص دیگر (زورگیری) در شرایطی منجر به صدور حکم اعدام می شود که در بسیاری از موارد فوق حتی بازداشت و محاکمه افراد تحت این عناوین، مخالف با مقاوله نامه ها و میثاق های جهانی است که ایران موظف به رعایت و یا اجرای آن ها شده است.

هم چنین تشدید قوانین در برخورد با خرده فروشان مواد مخدر که از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ اجرایی شده است، عدم اجازه ورود وکلای مستقل به پرونده متهمان مواد مخدر و عدم وجود نظارت صحیح بر عملکرد قضات، از دیگر عوامل دخیل در افزایش اعدام ها در ایران است.

ماده ۶ بند ۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، کاربرد مشروع مجازات اعدام را محدود به آنچه “جنایات خیلی مهم” نامیده می شود؛ می نماید که طبق نظر مسئولین قانونی نظارت بر اجرای معاهدات، جرائم مواد مخدر جزء این مجموعه جرائم نمی باشد.

بایستی اشاره کرد که اعلام نگرانی دبیر کل سازمان ملل متحد و آقای احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران در مورد افزایش اعدام‎ها و پیشنهاد کمیته حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۱۱ جهت محدود کردن قانون مجازات اسلامی در مورد صدور حکم اعدام لازم اما کافی نبوده است.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران بر این باور است که اعمال اقدامات تنبیهی برای ایران از سوی تک تک کشورهای عضو شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد که بر ساز و کار دفتر سازمان ملل متحد برای مقابله با مواد مخدر نظارت می کند، در چنین شرایطی که روز به روز بر تعداد اعدام ها افزوده می شود لازم و ضروری است.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران بر لزوم نظارت کشورهایی عضو “UNODC” که پروتکل اختیاری میثاق مدنی و سیاسی را پذیرفته اند؛ بر نحوه رفتار دولت ایران با مجرمان مواد مخدر تاکید می کند و خواهان مسئولیت پذیری این کشورها در کنترل حکومت ایران با استفاده از قطع کمک های مالی و لجستیکی به برنامه مبارزه با مواد مخدر ایران می باشد.

دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
دهم اکتبر ۲۰۱۳ برابر با ۱۸ مهر ماه سال ۱۳۹۲

از اکتبر تا اکتبر - گزارش تفصیلی آماری اعدام در ایران







 در بازده زمانی ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲ تا ۱۰ اکتبر ۲۰۱۳، حداقل ۵۳۷ نفر در نقاط مختلف ایران از راه حلق آویز اعدام شدند که این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، ۹ درصد افزایش داشته است. صدور و اجرای حکم اعدام شهروندان در ایران، در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از متهمان از دسترسی به یک روند عادلانه‌ دادرسی محروم‌اند.
در گزارش پیش رو، ضمن اعلام آمار سالانه اعدام و مقایسه آن با سال گذشته، با تکیه بر علم آمار، به پیش بینی وضعیت احتمالی اعدام ها در ایران، در سال آینده نیز پرداخته شده است.
هم چنین به شاخص ترین موارد در این حوزه، اعم از بیش ترین اعدام ها در یک روز، بیش ترین اعدام ها در ملاءعام و جنجالی ترین اعدام اشاره شده است.
عمده ترین منبع این گزارش، مجموعه اظهاراتی است که مقامات قضایی در گفتگو با رسانه های دولتی به صورت رسمی از صدور و اجرای حکم اعدام برای شهروندان خبر دادند و بخش دیگری از این گزارشات نیز توسط ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) و یا سایر منابع مستقل و معتبر تهیه و تنظیم شده است.
جنجالی ترین اعدام
جنجالی ترین حکم اعدام سال، که با دخالت آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه برای دو متهم به زورگیری به نام های "علیرضا مافیها" و "محمد‌علی سروری"صادر شده بود، بامداد ۱ بهمن ماه سال ۱۳۹۱(۲۰ ژانویه ۲۰۱۳) به اجرا در آمد. رئیس قوه قضائیه در سخنانی اعلام کرده بود "تفاوتی میان به‌کارگیری سلاح سرد یا گرم وجود ندارد و (این اقدام) در حکم محاربه و مجازات آن نیز اعدام است."
صدور و اجرای ضرب العجلی حکم اعدام(حدود ۲۰ روز) برای این دو متهم که فیلم زورگیری ایشان از یک شهروند در فضای مجازی در سطح گسترده منتشر شده بود و بازتاب فراوانی یافت، با هدف نشان دادن اقتدار و اراده پلیس و نهادهای قضایی در برابر تخلف هایی از این دست و هم چنین انتخاب محلی چون پارک هنرمندان برای اجرای حکم که مکانی فرهنگی تلقی می شود، انتقادات گسترده کارشناسان و اهالی هنر را به همراه داشت.
جنجالی ترین محل اجرای اعدام
ساعت ۷ صبح روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۱(۱۶ ژانویه ۲۰۱۳) در ورزشگاه شهید مظهری شهرستان سبزوار، حکم اعدام فردی به نام "الیاس" که حدود ۲۳ سال سن داشت، به اتهام تجاوز به عنف اجرا شد و ماموران اجرای احکام، تماشاگران اعدام را در شرایطی در سکوهای محل تماشای فوتبال در ورزشگاه نشانده بودند که هیچ محدودیت سنی و جنسی برای تماشاگران در نظر نگرفته بودند.
اجرای این حکم در استادیوم فوتبال، واکنش و اعتراض فیفا را نیز با فرستادن نامه ای به فدراسیون فوتبال ایران به دنبال داشت.
بیشترین اعدام در یک روز
بیشترین اعدام ها در طی ۲۴ ساعت، در ۳۱ مردادماه سال ۱۳۹۲(۲۲ آگوست ۲۰۱۳) رخ داد و بر این اساس ۲۷ تن در شهرهای تبریز، هنیدجان، کرج، اردبیل، ارومیه، اراک و مشهد اعدام شدند که در نوع خود کم سابقه می نمود.
بیشترین اعدام در یک استان
بیشترین تعداد نفراتی که در ایران اعدام شدند از استان البرز می باشند که به دلیل وجود سه زندان قزلحصار، رجایی شهر و ندامتگاه کرج در این استان آمار بالایی را به خود اختصاص داده است. بدین ترتیب ۹۳ تن در استان البرز، ۴۲ تن در استان تهران و ۳۸ نفر مشترکا در استان های فارس و آذربایجان غربی اعدام شدند.
بیشترین اعدام در ملاء عام
فارس، استانی بوده که بیشترین تعداد نفرات و دفعاتی که در انظار عمومی حکم اعدام در شهرهای مختلف آن اجرا شده است. به طوری که هشت گزارش اجرای حکم اعدام در ملاءعام از این استان ثبت شده است و در آن ۲۳ نفر اعدام شدند.
بیشترین اعدام در یک زندان
زندان رجایی شهر کرج با ۴۷ نفر، بیشترین تعداد اعدامی های گزارش شده را به خود اختصاص داده است و پس از آن زندان مرکزی ارومیه با تعداد ۴۰ نفر و زندان قزل حصار با تعداد ۳۷ نفر در مقام های بعدی قرار دارند.
بیشترین نوع اتهامات
۶۲ درصد اعدام های صورت گرفته در طی مدت مورد اشاره، مربوط به جرائم مواد مخدر، ۱۳ درصد قتل و ۱۱ درصد آن مربوط به تجاوز به عنف بوده است.
صدور و اجرای حکم اعدام برای نوجوانان بزهکار
اعدام یک نوجوان بزهکار، که متهم به ارتکاب قتل در ۱۴ سالگی بود، در زندان کازرون پس از آنکه به سن قانونی (۱۸ سال) رسید؛ بحث برانگیز ترین مورد در این حوزه به شمار می رود. هم چنین یک نوجوان بزهکار دیگر به نام فرهاد که در سن ۱۷ سالگی مرتکب قتل شده بود نیز از سوی شعبه ۷۴ دادگاه کیفری تهران به اعدام محکوم شد. در زمان تهیه این گزارش و همزمان با روز جهانی مبارزه برای لغو حکم اعدام، شعبه ششم دیوان عالی کشور هم حکم اعدام یک نوجوان به نام "بهاءالدین قاسم‌زاده" را که در سن ۱۶ سالگی مرتکب قتل شده بود؛ به وی ابلاغ کرد.
بهترین مواضع برای محدودیت در صدور حکم اعدام
پارلمان کانادا، لایحه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس آن اعدام‌های گسترده تابستان ۱۳۶۷ در ایران "جنایت علیه بشریت" خوانده شده است. اقدام پارلمان کانادا نخستین واکنش از سوی یک کشور محسوب می‌شود که در آن کشتار دهه ۶۰ "جنایت علیه بشریت" شناخته شده است.
مهمترین اقدام جهانی جهت محدود کردن اعدام
تصمیم دولت دانمارک برای قطع کمک های مالی خود به دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل که مهمترین منبع مالی دولت ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر است؛ از مهمترین و موثرترین اقدامات جهانی در جهت تنبیه دولت ایران برای صدور فله ای حکم اعدام برای جرائم مربوط به مواد مخدر در ایران بود.
بهترین برنامه رسانه ای
برنامه تلویزیونی "ماه عسل" که از شبکه سوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در سال های اخیر و در طی ماه رمضان، پخش می شود، یکی از معدود برنامه های فرهنگی موثر در زمینه تشویق خانواده های قربانیان برای گذشت از قصاص متهمین به قتل در ایران بود. دست اندرکاران این برنامه، روز هشتم مرداد ماه ۱۳۹۲(۳۰ جولای ۲۰۱۳) یک خانواده ایرانی را که چند روز قبل، از قصاص قاتل فرزند خود در ملاءعام گذشته بودند، به برنامه شان آورده بودند.
آمار صدور حکم اعدام
در طول یک سال گذشته دستگاه قضایی کشور دستکم ۱۰۶ تن از شهروندان را در شهرهای مختلف، آن هم به اتهاماتی به غیر از جرائم مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم کرده است. لازم به اشاره است مراحل دادرسی پرونده های زندانیان مواد مخدر تقریباً هیچ گاه رسانه ای نمی شود و این امر همواره مورد اعتراض گروه ها و سازمان های حقوق بشری بوده است.
آمار اجرای حکم اعدام
در طول یک سال گذشته(از ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲ تا کنون) ۵۳۷ نفر که از سوی دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بودند، اعدام شدند. ۱۲ درصد این اعدام ها که بالغ بر ۶۷ نفر می شود در انظار عمومی اجرا شده است.
اکثر این اعدام ها با کمترین شفافیت در پروسه دادرسی و اجرای حکم همراه بوده است؛ به طوری که جنسیت ۶۱ درصد اعدام شدگان مشخص نیست و تنها جنسیت ۱۹ زن و ۱۸۹ مرد، محرز شده است. هم چنین دست کم هویت ۶۰ درصد اعدام شدگان به دلیل اینکه از سوی نهادهای قضایی گزارش شده است، نامعلوم است و تنها در برخی موارد که اعدام ها در ملاءعام صورت گرفته، هویت اعدام شدگان افشا شده است.
هم چنین ۴۰ درصد اعدام ها در ایران (۲۱۳ نفر) مخفیانه صورت گرفته است و دستگاه قضایی نه تنها جزئیات پرونده آن ها را به رسانه ها اعلام نکرده، بلکه از اطلاع رسانی در مورد اعدام ایشان در رسانه های دولتی سرباز زده است.
مقایسه آمار با سال گذشته
در طی ۱۱ اکتبر ۲۰۱۱ الی ۱۰ اکتبر ۲۰۱۲، ۴۸۸ نفر اعدام شدند که در مقایسه اجرای حکم اعدام در همین بازه زمانی در سال جاری، ۹ درصد افزایش در اجرای حکم وجود داشته است.
هم چنین در مقایسه اجرای این حکم در ملاء عام نیز شاهد افزایشی ۱۴ درصدی بوده ایم که در نوع خود بی سابقه بوده است. همان طور که اشاره شد، مردم استان فارس در طول یک سال گذشته شاهد بیشترین تعداد اعدام در ملاءعام بوده اند.
پیش بینی آمار سال آینده
بر اساس سی وی ۵۷ درصدی (۰.۵۷) بدست آمده در ۱۲ ماه گذشته، پیش بینی می شود در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ حداقل ۲۴ نفر و حداکثر ۸۸ نفر در ایران اعدام شوند. هم چنین بر همین منوال پیش بینی می شود در دسامبر حداقل ۱۳ و حداکثر ۴۷ نفر، در ژانویه ۲۰۱۴ حداقل ۲۲ و حداکثر ۸۰ نفر، در فوریه ۲۰۱۴ حداقل ۱۷ و حداکثر ۶۳ نفر، در مارس ۲۰۱۴ حداقل ۲۰ و حداکثر ۷۲ نفر، در می ۲۰۱۴ حداقل ۲۱ و حداکثر ۷۹ نفر، در ژوئن ۲۰۱۴ حداقل ۱۴ و حداکثر ۵۰ نفر، در جولای ۲۰۱۴ حداقل ۴۰ و حداکثر ۱۴۴ نفر، در آگوست ۲۰۱۴ حداقل ۳ و حداکثر ۹ نفر، در سپتامبر ۲۰۱۴ حداقل ۲۵ و حداکثر ۹۳ نفر و در ماه اکتبر ۲۰۱۴ حداقل ۳۲ و حداکثر ۱۱۸ نفر اعدام شوند.
برای دانلود کامل این گزارش اینجا کلیک کنید

محرومیت شبنم و فرزاد مدد‌زاده از ملاقات با یکدیگر







شبنم و فرزاد مددزاده دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین و رجایی شهر از ملاقات یکدیگر در زندان محروم هستند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این دو زندانی سیاسی که رابطه خواهر و برادری با هم دارند بر اساس قوانین سازمان زندان‌ها می‌بایست هر ماه امکان ملاقات با یکدیگر را داشته باشند اما این امر با کارشکنی مسئولین زندان اوین و رجایی شهر کرج صورت نمی‌گیرد.
یکی از بستگان این دو زندانی سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: "هیچ عفوی شامل حال ایشان نشده و تقاضای عفو هم نکرده‌اند. فرزاد و شبنم طبق قرار قبلی محکومیتشان در تاریخ ۳ بهمن ماه به پایان خواهد رسید و ما امیدواریم مسئولین در روند آزادی ایشان کارشکنی نکنند."
شبنم مددزاده نایب دبیر شورای تهران دفتر تحکیم وحدت و عضو انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم کرج است که از تاریخ یکم اسفند ماه ۱۳۸۷به همراه برادرش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
ایشان از سوی دادگاه انقلاب هریک به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند و تا به امروز از حق داشتن مرخصی محروم بوده‌اند.

مخالفت با آزادی مشروط بهنام ایرانی برای چندمین بار







خانواده بهنام ایرانی شهروند نوکیش مسیحی برای چندمین بار اقدام به ارائه تقاضای آزادی مشروط وی را نمودند که با مخالفت مسئولین مواجه شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانواده بهنام ایرانی شهروند نوکیش مسیحی که در بند ۲ سالن ۷ زندان ندامتگاه کرج بسر می‌برد تا کنون چندین بار تقاضای آزادی مشروط وی را به مسئولین قضایی ارائه داده‌اند، اما هربار با مخالفت ایشان روبرو شدند.
این زندانی عقیدتی زندان "ندامتگاه مرکزی کرج" از مشکلات جسمی همچون ضعف بینایی، مشکلات زانو، خونریزی روده و کمردرد رنج می‌برد و هیچ‌گاه اقدامات درمانی کافی بر روی وی صورت نگرفته است.
همسر بهنام ایرانی به گزارشگر هرانا گفت: "ما هفته گذشته یک‌بار دیگر برای بهنام تقاضای آزادی مشروط کردیم که با درخواست ما مخالفت کردند. من با دادستان و قاضی در این مورد صحبت کردم. قاضی پرونده بهنام به من گفت که وی باید ۶ سال محکومیت خود را کامل سپری نماید. وقتی به وی اعتراض کردم و گفتم بهنام مرتکب قتل نشده و تنها جرمش این است که به مسیحیت گرویده جواب داد: خیانت به دین از قتل بد‌تر است. مسئولین حتی با درخواست مرخصی درمانی وی نیز مخالفت کرده‌اند."
بهنام ایرانی در سال ۱۳۸۵ بخاطر فعالیت‌های کلیسایی‌اش به اتهام برگزاری مراسم دعا و پرستش در خانه و بشارت دادن افراد دستگیر و چندین ماه را در بازداشت به سر برد تا اینکه به قید وثیقه از زندان آزاد شد.
در ۴ اسفند ماه ۱۳۸۶، شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر تهران، وی را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعلیقی محکوم نمود.
مأمورین امنیتی پس از آن در ۲۵ فروردین ۱۳۸۹ به منزل ایشان در کرج هجوم برده و با بدرفتاری و ضرب و شتم وی را بازداشت نمودند.
اینبار در دادگاه بهنام ایرانی را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" به ۱ سال حبس تعزیری محکوم نمودند و به همین دلیل ۵ سال حبس تعلیقی قبلی وی نیز به مورد اجرا در آمد.

محکومیت قطعی مریم نقاش زرگران به ۴ سال زندان







مریم نقاش زرگران(نسیم)، از نوکیشان مسیحی، از سوی دادگاه تجدید نظر به تحمل ۴ سال زندان محکوم شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم نقاش زرگران، به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی" و "اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور" از طریق "گسترش کلیساهای خانگی در داخل کشور" به ۴ سال حبس قطعی محکوم شد.
دادگاه انقلاب فعالیت‌های انجام شده را در راستای اهداف ضد امنیتی کشور انگلستان و رژیم اشغالگر قدس در جهت گسترش کلیساهای خانگی در داخل کشور و ایجاد انحراف در جامعه‌ی اسلامی دانسته و منطبق با ماده‌ی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده‌ی ۴۶ قانون مجازات اسلامی، نامبرده را به تحمل ۴ سال حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم نمود.
گفتنی ست که وی پس از ابلاغ حکم، با مراجعه به زندان اوین، روز دوشنبه ۲۴ تير ماه بازداشت و به بند زنان این زندان منتقل شده بود.
این نوکیش مسیحی، پیش‌تر نیز مدت ۱۹ روز را در بازداشت موقت به سر برده بود و با تودیع وثیقه، تا تشکیل دادگاه به صورت موقت آزاد گشته بود.

کارگران اخراجی فولاد زاگرس اجازه خروج اموال کارخانه را ندادند







کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس از تلاش مالکان کارخانه برای خروج ضایعات چدنی برای فروش و ممانعت کارگران با حمایت نیروی انتظامی از این اقدام خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا نماینده کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در این باره گفت: کارفرما قصد داشت ضایعات چدنی را از کارخانه خارج کند و هنگامی که با ممانعت بیش از ۳۰ کارگر اخراجی کارخانه رو به رو شد از نیروی انتظامی کمک خواست که در ‌‌نهایت نیروی انتظامی نیز، حق را به کارگران داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود با اشاره به وجود بیش از ۶ هزار تن ضایعات چدنی در کارخانه افزود: کارگران شرط کرده‌اند زمانی ضایعات چدنی از کارخانه خارج شود و به فروش برسد که مطالباتشان پرداخت شده باشد.
بنا بر گفته نماینده کارگران، این ضایعات چدنی در بازار با قیمت هر کیلو ۶۰۰ تومان به فروش می‌رسد و شرکت‌های ذوب آهن خریدارش‌اند.
وی در پایان تصریح کرد: نزدیک به دوماه است که کارگران اخراجی فولاد زاگرس به صورت دسته جمعی و در سه نوبت از کارخانه نگهبانی می‌دهند زیرا کارفرما از اردیبهشت ماه، حقوق کارگران را پرداخت نکرده است.

گزارشی از وضعیت درمان و بهداشت در زندان رجایی شهر کرج







 برخلاف ادعای مسئولین زندان رجایی شهر کرج، وضعیت درمان و بهداشت در این زندان بسیار نامناسب است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پنج روز پیش وبسایت رسمی اداره کل زندان‌ها به نقل از روابط عمومی زندان رجایی شهر کرج نوشت، پزشکان عمومی این زندان ۱۲ هزار نفر را طی شش ماه نخست سال جاری ویزیت کرده‌اند.
این تارنما از قول محمد مردانی مدیر این زندان در بازدید از بیمارستان ویژه مددجویان نوشته بود: اداره بهداشت و درمان زندان، وظیفه مهم بیماریابی، درمان و نیز پیشگیری از بروز بیماریهای واگیردار و پرخطر را دارد. به طور کلی امور بهداشتی، پزشکی، روان‌شناسی، روانپزشکی، دندانپزشکی و انجام آزمایشات در بیمارستان داخلی زندان صورت می‌گیرد و در صورت نیاز با صلاحدید پزشک متخصص و تأیید رئیس این اداره به بیمارستانهای طرف قرارداد سطح شهر منتقل می‌شود. تمام امور درمانی نیز رایگان بوده و مددجو هیچگونه هزینه‌ای نمی‌پردازد. طی شش ماه ابتدای سال، قریب به ۹۰۰ نفر از مددجویان تحت ویزیت پزشک متخصص، ۱۲هزار نفر تحت ویزیت پزشک عمومی، ۱۵۵۰نفر تحت ویزیت دندانپزشک و ۲۳۰نفر تحت ویزیت روانپزشک قرار گرفته‌اند که از این تعداد ۴۱ نفر در بیمارستان زندان و ۲۲۳ نفر نیز در بیمارستانهای طرف قرارداد سطح شهر بستری شده‌اند. همچنین خدمات رادیولوژی، نوارنگاری، آزمایشگاه، تزریقات، پانسمان، بیماریابی و واکسیناسیون نیز در داخل زندان اجرا گردیده است.
در این خصوص یکی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج به گزارشگر هرانا گفت: "نمی‌شود صحت و درستی آمارهای داده شده از سوی ریاست زندان رجایی شهر را احراز کرد. ولی اینجا باید این سوال را از ایشان مطرح کنم که آیا زندان اجازه بازدید به یک هیات پزشکی از وزارت بهداشت را خواهد داد؟"
وی در ادامه گفت: "چیزی که برای ما ملموس است این است که زندانیان با کمبود دارو خصوصا دارو‌های تخصصی مواجه هستند و همچنین پزشک متخصص. در زمینه اقدامات بهداشتی و پیشگیری ما که چندین سال در این زندان حضور داریم ندیدیم کاری انجام شود. مثلا از طرف بهداری چند پلاکارد زده‌اند روی در و دیوار که ر‌اه‌های پیشگیری از وبا را توضیح می‌دهد، اما ابتدایی‌ترین چیز برای پیشگیری از این بیماری که مایع دستشویی است وجود ندارد. علت این نبود مایع دستشویی را هرگاه با مسئولین مطرح کردیم گفتند بهداری با کمبود مواجه است. مثال دیگر اینکه نظافت شخصی که ساده‌ترین روش پیشگیری از بیماری‌ها است، با شروع فصل سرما و سردبودن آب حمام زندان سخت می‌شود و همین سردی آب سبب بروز و شیوع سرماخوردگی و سایر بیماری‌ها می‌شود."
وی همچنین گفت: "اعزام بیماران به بیمارستان با تاخیر و بسیار کند صورت می‌گیرد، خانواده زندانی جهت اخذ مجوز باید مدت‌ها دوندگی کند که در بسیاری از مواقع به علّت سهل‌انگاری و سلیقه‌ای عمل کردن ماموران اعزام، درمان بیمار ناتمام مانده و به ناچار بیمار باید به زندان بازگردانده شود و در پاره‌ای از مواقع هم زندانی‌ای که باید بستری شود را بستری نمی‌کنند و علاوه بر آن با خانواده او نیز بد رفتاری می‌کنند، در مواردی هم با تحمیل پوشاندن لباس زندان، زدن دست بند و پا بند و در مقابل آن با امتناع زندانی از این اعمال، مانع از اعزام وی می‌شوند که در این مورد اخیر این اعمال در بند ۱۲ به حداقل خود رسیده ولی‌ سخت‌گیری، تخفیف و تحقیر زندانیان عادی کماکان وجود دارد."
وی در خصوص هزینه‌های درمان گفت: "هزینه‌های درمان در خارج از زندان به هیچ عنوان رایگان نبوده است. حتی هزینه یک‌ ام. آر. آی ساده که ۸۰ هزار تومان است از خود زندانیان اخذ می‌شود. من طی سالهای گذشته در موارد معدودی شاهد درمان بیماران باهزینه زندان بوده‌ام."
این زندانی سیاسی در پایان خاطر نشان کرد: "مشکل دیگر درمانی زندانیان این است که رئیس زندان (محمد مردانی) در امور مربوط به بهداری دخالت می‌کند. مخصوصا در خصوص دارو‌های تخصصی. حتی مواردی وجود دارد که رئیس بهداری دارویی را تأیید می‌کند ولی‌ وی (رئیس زندان) آنرا رّد می‌نماید."

ضرب و شتم ابوالفضل عابدینی در زندان کارون







یکی از کارمندان حفاظت اطلاعات زندان کارون اهواز پس از فحاشی و توهین به ابوالفضل عابدینی اقدام به ضرب و شتم وی کرد.
به گزارش کلمه، هفته گذشته پس از آنکه با درخواست این زندانی سیاسی برای دریافت کتاب هایی که مادرش فرستاده بود مخالفت شد، وی از یکی از مامورین حفاظت این زندان به نام غلام‌نژاد دلیل عدم تحویل کتاب‌ها را جویا شد که این مامور حفاظتی اعلام کرد کتاب هایی که شما می‌خوانید مورد تایید ما نیست.
وقتی که این روزنامه نگار زندانی موفق نشد کتاب‌هایش را تحویل بگیرد اعلام کرد که موضوع را به بازرسی سازمان زندان‌ها گزارش می‌دهد که پس از گفتن این مطلب این مقام حفاظتی زندان در حضور سایر زندانیان به شدت عابدینی را موردضرب و شتم قرار داده و سپس با الفاظی زشت شروع به توهین به این فعال حقوق بشر کرد.
بر اساس این گزارش و گفته ی دیگر زندانیان این بند، در مقابل تنها واکنشی که ابوالفضل عابدینی، زندانی جنبش سبز نشان داده سکوت و دعوت به آرامش بوده است.
ابوالفضل عابدینی زندانی سیاسی سبز و شاهد شکنجه های ستار بهشتی اوایل مرداد ماه به زندان اهواز تبعید شده است، وی در مدت حضور ستار بهشتی در بند ۳۵۰ زندان اوین شاهد علائم شکنجه های روی بدن وی بود و نزد شهریاری بازپرس تحقیق علت مرگ ستار بهشتی شهادت داده بود.
این فعال حقوق بشری و کارگری فروردین ماه ۱۳۸۹ توسط دادگاه انقلاب اهواز به اتهامات ارتباط با دول متخاصم، فعالیت‌های حقوق بشری و تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه های بیگانه به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم و یک سال بعد از صدور حکم اول، بار دیگر از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه ای به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس تعزیری دیگر محکوم شد.

قطعی شدن حکم قصاص یک نوجوان متهم به قتل در ارومیه









 "بهاءالدین قاسم‌زاده"، که در ۱۶ سالگی به اتهام قتل بازداشت شده بود، با تایید حکم قصاص از سوی دیوان عالی کشور، در معرض اجرای حکم قرار گرفته است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک زندانی به نام بهاءالدین قاسم‌زاده، که در سن نوجوانی مرتکب قتل شده بود، اکنون و پس از رسیدن به سن قانونی، خطر اجرای حکم اعدام جانش را تهدید می‌کند. 

بهاءالدین قاسم‌زاده، زندانی محبوس در زندان مرکزی ارومیه که متولد سال ۱۳۷۱ است، اواخر سال ۱۳۷۸ و زمانی که حدوداً ۱۶ ساله بود، به اتهام قتل بازداشت شد.

وی از سوی شعبه‌ی ۱۲ دادگاه عمومی شهرستان ارومیه محکوم به قصاص شد.

این حکم که در هفته‌ی جاری توسط شعبه‌ی ۶ دیوان عالی کشور تایید و قطعی شده، روز گذشته به نامبرده در زندان ابلاغ شده است.

بهمن احمدی امویی به مرخصی اعزام شد







 بهمن احمدی امویی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، ساعاتی پیش به مرخصی اعزام شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهمن احمدی امویی که محکوم به تحمل ۵ سال و چهار ماه حبس تعزیری ست، چهارشنبه شب، مقارن با هفدهم مهرماه، به مرخصی آمد.
لازم به یادآوری‌ست که این روزنامه نگار در خرداد ماه سال ۸۸ به همراه همسرش ژیلا بنی یعقوب بازداشت شده بود.
وی در اوایل سال جاری نیز به مرخصی آمد و در آستانه‌ی برگزاری یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری به زندان‌ فراخوانده شد.
بهمن احمدی امویی دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی اقتصاد از دانشگاه مازندران است و با روزنامه‌هایی مانند جامعه، توس، صبح امروز، نوروز، شرق، وقایع اتفاقیه و سرمایه همکاری داشته است.

وضعیت وخیم جسمی کیوان اسماعیلی و ممانعت از آزادی وی







 مسئولان در حالی از آزادی کیوان اسماعیلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه، ممانعت به عمل می‌آورند که وی در شرایط جسمی وخیمی به سر می‌برد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کیوان اسماعیلی که از پائیز سال گذشته تاکنون در زندان به سر می‌برد، به دلیل شرایط جسمی نامساعد، قادر به تحمل ادامه‌ی حبس نیست.
بر اساس این گزارش پزشکی قانونی تایید کرده است این زندانی سیاسی که به یک بیماری عفونی مبتلا شده، شرایط تحمل حبس را ندارد؛ به علاوه قاضی ناظر زندان هم گفته است که وی بایستی آزاد شود.
این شهروند اهل سلماس، سال ۸۵ به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" بازداشت و مدت ۳ ماه را در اداره‌ی اطلاعات ارومیه گذراند که آن زمان نیز به دلیل ابتلا به همین بیماری، پس از ۳ ماه به قید وثیقه آزاد شد.
وی که بعدها از سوی دادگاه انقلاب به همان اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به تحمل ۳ سال حبس محکوم شد، پائیز سال گذشته مجدداً بازداشت و به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
شایان ذکر است که کیوان اسماعیلی، هم‌اکنون در بند ۱۴ این زندان که بند متادون است، محبوس می‌باشد.