۱۳۹۲ اردیبهشت ۴, چهارشنبه

رئیس قوه قضائیه: در ایران اعدام سیاسی نداریم








صادق لاریجانی در واکنش به گزارش سالانه حقوق‌بشر آمریکا که در آن پروندهٔ ایران نیز مطرح شده است، مواردی نظیر وجود اعدام سیاسی در ایران را "کذب محض" خواند. وی هدف گزارش را زیر سئوال بردن انتخابات دانست.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت ماه گزارش اخیر دولت آمریکا درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران را "ضعیف" خواند. به گفته وی مستند بودن این گزارش به "ادعاهای گروه‌های مخالف و معاند جمهوری اسلامی ایران" دلیل واضحی بر "ضعف" آن است.
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق‌بشر برای سال ۲۰۱۲ آورده است که از ایران تا ونزوئلا سرکوب جامعه مدنی به‌عنوان شاهرگ یک جامعه دمکراتیک ادامه دارد و تشدید شده است.
در این گزارش سالانه آمده است که جمهوری اسلامی ایران "به‌طور جدی حقوق اولیه شهروندان خود را محدود ساخته است". این گزارش با استناد به اطلاعات سازمان‌های غیردولتی می‌‌افزاید که حکومت ایران ۵۲۳ نفر را در سال ۲۰۱۲ اعدام کرده که بسیاری از این اعدام‌ها مخفیانه صورت گرفته‌اند یا دادگاهی برای متهمان تشکیل نشده است.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از دویچه‌وله، صادق لاریجانی رئیس قوه‌قضائیه جمهوری اسلامی در جلسه مسئولان دستگاه قضایی ایران تاکید کرد: "در ایران مطلقاً اعدام سیاسی نداریم و اعدام‌ها مربوط به کسانی است که به صورت مسلحانه اقدام به مقابله با نظام کرده‌اند و این کار سیاسی نیست."
وی گفت: "مطابق قانون جمهوری اسلامی ایران، مجازات مطلقِ اقدام علیه امنیت ملی کشور اعدام نیست و اگر مدعی هستید ما افرادی را صرفا به این دلیل اعدام کرده‌ایم، اسامی آنان را اعلام کنید."
اعدام قاچاقچیان مواد مخدر
آیت‌الله لاریجانی اعمال مجازات‌های سنگین علیه افراد بدون انجام روند عادلانه و قانونی محاکمات را که همواره یکی از انتقادات بین‌المللی نسبت به ایران بوده است "کذب محض" خواند و گفت: ‌ "عمده اعدام‌ها در ایران مربوط به قاچاقچیان کلان مواد مخدر است. چرا که ایران به لحاظ اخلاقی و انسانی خود را موظف به برخورد با سوداگران مرگ می‌داند؛ در حالی‌ که عمده این قاچاق‌ها برای کشورهای اروپایی و آمریکا است."
آمار بالای اعدام‌ها در ایران باعث شد در اوایل ماه آوریل امسال دولت دانمارک کمک‌های نقدی خود به برنامه مبارزه با مواد مخدر ایران را قطع کرد. به گفته وزیر توسعه دانمارک، این کشور در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیده که پول‌های اهدایی به جمهوری اسلامی به اعدام‌های بیشتر و زندانی‌های بیشتر ختم می‌شود و "اعدام و زندانی کردن انسان‌ها در شرایط غیرانسانی کاری نیست که مالیات‌دهندگان دانمارکی از آن حمایت کنند".
انگشت اتهام‌زنی به سوی آمریکا
رئیس قوه قضائیه در صحبت‌های خود اعلام کرد آمریکا خود ناقض حقوق‌بشر است و نمی‌‌تواند برای مساله نقض حقوق‌بشر در دیگر کشور‌ها "دلسوزی" کند. وی گفت: "رجوع به وضعیت اسفبار زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب و گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده از این دو زندان، به تنهایی برای زیر سوال رفتن صحت و سقم دلسوزی آمریکا درباب حقوق‌بشر کافی است."
صادق لاریجانی مداخله نظامی آمریکا در افغانستان را یکی از علل "افزایش چشمگیر" تولید مواد مخدر در این کشور ارزیابی کرد و گفت: "جمهوری اسلامی ایران که به مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر می‌پردازد، متهم به فعالیت‌های ضد حقوق‌بشری می‌‌شود."
وی برداشت غرب از حکم محاربه را نادرست خواند و گفت معنای لغوی آن دشمنی با خداست اما معنای آن در قانون اقدام مسلحانه شهروندان است. وی اعدام افراد به جرم اهانت به مقامات عالی نظام و اقدام علیه امنیت ملی و نیز محاربه در معنای لفظی آن را "کذب محض" خواند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر