۱۳۹۱ دی ۱۳, چهارشنبه

برای حسن ارک دست‌های رنجکش آذربایجان / مهسا مهدیلی









او اهل خواندن، نوشتن، اندیشیدن و شنیدن است. سالهاست که می‌خواندمش از شعور انسان‌ها برای حاکمیت بر سرنوشت خویش، از رنج تا آزاد‌گی، از حق زندگی‌ می‌نوشت.
از خفقانی که هرچند به آن عادت کرده‌ایم اما با عادی شدنش به مبارزه بر خاسته‌ایم می‌نوشت.
اولین بار که دیدمش دادگاه انقلاب تبریز بود دست‌هایش بسته بود همراه ۱۲ آزاد مرد دیگر به جرم دفاع از حق حیات دریاچه ارومیه محاکمه می‌شدند. در دادگاهای انقلاب جمهوری اسلامی دفاع از حق حیات طبیعت و حقوق اولیه انسان‌ها (تبلیغ علیه نظام و تبانی علیه امنیت ملی...) محسوب می‌شود.
بعد‌ها فرصت شد بیشتر بشناسمش او در مغازه کیف فروشی‌اش کیف هم می‌دوخت با‌‌ همان دست‌ها که صریح و بی‌ پرده، عمیق و صاف، از اسارت انسان می‌نوشت، کیف می‌دوخت سختی کار و سنگینی رنج استعمار دست‌ها و چشمانش را چه قدرتمند ساخته بود.
تازه از زندان آزاد شده بود و با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شده بود و منتظراجرای حکم
درد کمر سختی داشت در مغازه‌اش
همانجا که کار می‌کرد تختی گذاشته بود خودشان می‌گفتند (حین کار که خسته می‌شود آنجا دراز می‌کشد) آخر وی دیسک کمر سختی دارد... فرصت استراحت نداشت حکم زندان داشت تازه از بازداشتگاه اطلاعات مرخص شده بود. حق داشت وقت استراحت نداشته باشد او در قبال باور‌هایش از آزادی، سطر سطر نوشته‌هایش و دردهای جامعه‌اش مسئول بودبرای همین یا زندان بود یابیمارستان یا سر کار...
آشنایی با کسانیکه رنج‌های مبارزه را بازی‌ نمی‌کنند بلکه زندگی‌ می‌کنند حس عجیبی دارد. نمی‌خواهم این حس را نامگذاری کنم حس آشنایی با کسانی که مشغول دردهای روزمره خویش نیستند کسانیکه در رنجهای روزمره خود بار مسئولیت مبارزه با اسارت و استعمار را آزادانه بر دوش گرفته‌اند. این حس را فقط باید زندگی کرد همین و بس
آقای حسن ارک زمانی عضو هیئت تحریریه هفته نامه شمس تبریز بود تا اینکه این هفته نامه از سوی اداره ارشاد اسلامی متوقف شد. وی نویسنده و ژورنالیست توانایی است که تاوان باور‌ها و دفاع از حقوق مدنی پایمال شده آذربایجانی‌ها را زیاد داده است ولی از توان نیفتاده است.
سابقه دستگیریهای زیادی دارد... سال ۱۳۸۵، ۱۳۸۸ و آخرین بار در ۲ شهریور ۱۳۸۹ به همراه ۲۸ نفر دیگر از فعالین مدنی آذربایجان در جلسه‌ای که برای نجات دریاچه اورمو در منزل یکی‌ از همین فعالین برگزار شده بود دستگیر شد ماه‌ها در اداره اطلات تبریز و زندان تبریز بازجویی و زندانی شد بعد از محاکمه هم به دوسال زندان (یک سال تعلیقی و یکسال تعزیری) محکوم شد. در روزهای اخیر که نیرو‌های امنیتی تبریز با یورش آنی به منازل فعالین مدنی آذربایجان آن‌ها را بازداشت می‌کنند آقای حسن ارک نیز به زندان برده شد.
نگران نبودن از ایشان با وضعیت جسمانی سخت دیسک کمر و آسم سنگینی که دارند ممکن نیست. با توجه به اینکه چند روزی هم به طور خودسرانه از زندان تبریز به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز منتقل شده بودند و مسئولین امنیتی در قبال هرگونه رفتار خودسرانه و خلاف قانون حاضر به پاسخگویی به هیچ شخص حقیقی و حقوقی نبوده و از نفوذ بسیار بالایی در دستگاه قضایی برخوردارندکه این امر مانع به نتیجه رسیدن شکایات علیه زورگوییهای آنان است. رفتار غیر انسانی نیروهای امنیتی و بیرحمی آن‌ها با زندانیان بویژه زندانیان سیاسی بر هیچکس پوشیده نیست. امیدواریم همه ارگان‌ها و گروههای حقوق بشری وخبری با دقت به وضعیت سلامتی وخیم و شرایط می‌انسالی آقای ارک وی را در شرایط ضد انسانی زندان تبریز تنها نگذارند.
به احترام مبارزه با اسارت وجدان و مسئولیتی که در قبال باور به حقوق بشر داریم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر