۱۳۹۳ شهریور ۱۹, چهارشنبه

تجمع اعتراضی حامیان محیط زیست در پارک ملی گلستان

 گروهی از حامیان محیط زیست در اعتراض به وضعیت نامناسب حفاظتی پارک ملی گلستان و بی‌توجهی سازمان‌های دولتی دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش هرانا، تجمع‌کنندگان که خبرگزاری ایرنا تعداد آن‌ها را ۱۵۰ نفر ذکر کرده است، روز شنبه ۱۵ شهریور نسبت به بی‌توجهی مسئولان دولتی به آتش‌سوزی‌های مکرر در پارک ملی گلستان و عبور جاده ترانزیت و کشته شدن پی در پی حیوانات اعتراض کرده و خواهان رسیدگی فوری به این حوادث شدند.
در چند ماه گذشته، حداقل هفت آتش‌سوزی، حدود هزار هکتار از اراضی پارک ملی گلستان، نخستین پارک ملی ایران را نابود کرده است. سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید کمبود امکانات و نداشتن بالگردهای آتش نشان باعث شده است نتواند به موقع به این آتش‌سوزی‌های پاسخ دهد. با این حال، جامعه جنگل‌بانی ایران و مجلس می‌گویند سازمان حفاظت محیط زیست در انجام وظایف خود کوتاهی کرده است.
معترضان و تشکل‌های غیر دولتی تجمع کننده در پارک ملی گلستان، خواهان امکانات و اعتبار بیشتر برای حفاظت از پارک گلستان و اختصاص حداقل یک فروند بالگرد ویژه برای مقابله با آتش سوزی در این منطقه شدند.
همچنین دستگیری و برخورد قضایی با مسببان آتش سوزی نیز از دیگر خواسته‌های معترضان بود.
به گفته سازمان حفاظت محیط زیست، بخشی از آتش‌سوزی‌های این پارک به طور عمدی و توسط شکارچیان متخلف ایجاد می‌شود تا به این وسیله محیط بانان پارک را سرگرم خاموش کردن آتش کنند و خود به شکار غیر قانونی بپردازند. با این‌حال تا به حال اقدام قضایی ویژه‌ای برای مقابله با آتش عمدی در این پارک جنگلی صورت نگرفته است.
از دیگر خواسته‌های مهم معترضان، خروج جاده ترانزیت تهران-مشهد از داخل پارک ملی گلستان است. عبور اینجاده از میان جنگل‌های گلستان باعث برهم خوردن تعادل اکولوژیک آن شده و همچنین شمار تلفات جانوران مختلف بر اثر برخورد با وسایل نقلیه را به شدت افزایش داده است. در شش ماهه گذشته سه قلاده پلنگ نیز در اثر برخورد با خودروهای این مسیر تلف شده‌اند.
به گفته اداره کل محیط زیست استان گلستان، در طول یک سال گذشته حداقل ۱۵۰ گونه از انواع جانواران مختلف در اینجاده کشته شده‌اند.
از سوی دیگر، مسافران عبوری از اینجاده نیز که بسیاری اوقات در کنار این مسیر اقدام به برافروختن آتش برای پخت و پز می‌کنند، عامل تعدادی از آتش سوزی‌های امسال در پارک ملی گلستان بوده‌اند.
با آن‌که در سال‌های گذشته تغییر مسیر اینجاده و خروج آن از داخل پارک ملی گلستان به تصویب دولت ایران رسید اما تاکنون هیچ اقدامی برای عملی شدن آن انجام نشده است. سیل‌گیر بودن اینجاده نیز باعث شد تا در سال‌های ۱۳۸۰ و ۱۳۸۱ تعدادی از مسافران بر اثر جاری شدن سیل در این مسیر کشته شوند.
تشکل‌های غیر دولتی که در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بودند از دولت خواستند کمبود نیروی انسانی و محیط‌بان در این پارک را جبران کند.
به گفته مسئولان پارک ملی گلستان، این پارک به حداقل ۲۳۰ تا ۲۴۰ نفر محیط‌بان نیاز دارد، در حالی که اکنون تنها ۵۰ نفر در آن خدمت می‌کنند، که ۱۰ نفر آن‌ها نیز فقط کار اداری انجام می‌دهند و ۴۰ نفر باقی‌مانده نیز باید شیفت‌ها را بین خود تقسیم کنند.
تجمع‌کنندگان همچنین خواهان تجدید نظر در حکم اعدام غلامحسین خالدی، محیط‌بان منطقه حفاظت شده دنا شدند. این محیط‌بان به اتهام قتل یک شکارچی غیرمجاز به اعدام محکوم شده است. تشکل‌های زیست‌محیطی می‌گویند این حکم اعدام باعث دلسردی عمیق محیط بانان ایرانی می‌شود که در شرایط دشوار مجبور به انجام وظیفه هستند و هراز چندی نیز توسط شکارچیان مورد حمله قرار می‌گیرند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر