۱۳۹۳ شهریور ۵, چهارشنبه

پنج استان با سوء تغذیه و ناامنی غذایی مواجهند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از وجود سوء تغذیه و ناامنی غذایی در پنج استان کهگیلویه وبویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خوزستان خبر داد.
به گزارش هرانا زهرا عبدالهی روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با ایرنا در یاسوج افزود: بر اساس مطالعات می‌دانی و بررسی‌های انجام شده کمبود ریزمغزی‌ها، آهن و انواع ویتامین‌ها به ویژه در کودکان دو تا پنج سال، دانش آموزان و زنان باردار در این استان‌ها رو به افزایش است.
وی بیان کرد: رفع و کاهش این چالش اساسی نیازمند یک عزم جدی ملی و همکاری و تعامل بیش از پیش بین بخشی در سطح کشور و این استان هاست که باید سایر متولیان و زیرمجموعه‌های دخیل در موضوع تغذیه بخش بهداشت را بیشتر یاری دهند.
عبدالهی، برخی سازمان‌ها و ارگان‌های دخیل در زمینه امنیت غذایی را شامل جهاد کشاورزی به لحاظ تولید و تامین مواد غذایی، صنعت، معدن و تجارت در زمینه کنترل قیمت و توزیع و سایر دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی از جمله آموزش و پرورش به جهت فرهنگ سازی و افزایش دانش غذایی اعلام کرد.
عبدالهی با اشاره به میزان کوتاهی قد در این استان‌های محروم از جمله کهگیلویه وبویراحمد اشاره کرد و افزود: میانگین کوتاهی قد در برخی این استان‌ها بیش از دو برابر شاخص کشوری است.
وی افزود: شاخص کشوری میانگین قد هم اکنون شش درصد است که در استان کهگیلویه وبویراحمد این میزان با دو برابر افزایش حدود ۱۲ درصد است.
عبدالهی ادامه داد: این در حالی است که میزان کوتاهی قد در کشور در دو دهه اخیر حدود ۲۰ درصد بوده است که نشان می‌دهد تحولی خوبی در این راستا انجام شده ولی به‌‌‌ همان میزان نیز شاهد بحران و ناامنی غذایی در استان‌های محروم هستیم.
عبدالهی به معضل بزرگ دیگری در این استان‌ها اشاره کرد و افزود: علاوه بر مشکل امنیت غذایی و کمبود ریزمغزی‌ها این استان‌ها از جمله کهگیلویه وبویراحمد نیز با افزایش میزان چاقی و بروز برخی بیماری‌های قلبی و عروقی به دلیل مصرف بی‌رویه غذاهای پرچرب، شیرینی جات و فست فود‌ها نیز مواجه هستند.
وی تصریح کرد: هم اکنون با مطالعات انجام شده بیش از ۴۷ درصد مرگ می‌ر‌ها در استان کهگیلویه وبویراحمد ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و فشارخون بالاست.
عبدالهی افزود: کم تحرکی و مصرف مواد دخانی نیز بر مشکلات و بروز انواع بیماری‌ها از جمله دیابت و فشارخون بالا در استان‌ها افزوده است.
وی افزود: چنانچه در ۱۰ سال گذشته بیش از ۴۰درصد کودکان و دانش آموزان کشور با مشکل کم خونی و کمبود انواع ویتامین‌ها مواجه بودند اکنون این معضل تا حدودی کاهش یافته ولی در برخی شاخص‌ها هنوز با بحران مواجه هستیم.
این مسوول غذایی وزارت بهداشت افزود: اکنون بیش از ۷۰ و گاهی تا ۱۰۰ درصد دانش آموزان کشور با مشکل و کمبود ویتامین D مواجه هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر